Sisustuksen suunnittelua: oranssi lastenhuone

Pikkuhiljaa alkaa olla tämä vaihe, jota olen odottanut jo malttamattomana. Nimittäin sisustuksen suunnittelu! Tosin asialla ei vielä kiire ole, mutta kun olen lomalla ja sääkään ei suosi tänä kesänä, niin voi käyttää aikaa miettimällä millainen mistäkin huoneesta tulee. Lastenhuoneet ovat suosikkejani, ehkä siksi, että sinne saa suunnitella ihanan värikkäitä juttuja. Muu talo on aika pitkälti sitä tuttua ja turvallista valkoista ja harmaata, ehkä piristetään sitä sitten pienillä asioilla ja tavaroilla :)

Kuten jo aiemmin vilautin lastenhuoneiden värimaailmaa seinien osalta täällä, esikoisen huoneesta tulee oranssi. Tähän rinnalle tulee valkoista ja hieman vihreää. Vanhoja huonekaluja tulee mukaan ainoastaan sänky ja kattolamppu.Tällaiset meiltä löytyy:


Ikean Fillsta kattovalaisin.

Eija jatkettava lastensänky. Ostettu Kodin1:stä.

Uusia ostoslistalla on ainakin lelujen säilytykseen jokin hylly/lipasto tms. Ikeassa törmättiin tällaiseen koulupöytään, joka voisi sopia huoneeseen:

Micke työpöytä.

Esikoisella on paljon legoja on ja on niiden innokas rakentaja, joten olisi kiva kun voisi rakentaa myös pöydällä eikä vain lattialla. Legot on tällä hetkellä sängynaluslaatikossa, jossa sisällä tätini tekemä säilytyspussi, mikä on kätevä nostaa lattialle ja levittää. Leikkien jälkeen legot on helppo kerätä kun pussin saa kiristettyä narujen avulla ja nostettua takaisin laatikkoon. Olen myös nähnyt netissä hienoja lego-pöytiä, joihin on pöytälevyyn upotettu laatikoita legoille.
Jokin pitkä taso seinustalla voisi ehkä olla kätevä jo rakennettujen legojen säilytykseen. Vinkkejä legojen ystäviltä otetaan mielellään vastaan! :)

Verhoiksi yksi vaihtoehto on tällainen Ikean kangas:


Önskedröm kangas.
Ja seinälle tarttui mukaan viime reissulla uutuus Ikea art event 2015 kuva, johon ihastui sekä äiti että poika.

Ikea art event 2015 kuva.

Mattoa en ole vielä ehtinyt katsella ja se onkin varmaan helpointa valita vasta kun näkee millainen tila matolle jää. Lattialle on kuitenkin tulossa äitini tekemä räsymattotyyny, johon kävimme valitsemassa kuteet lomaillessani Itä-Suomessa. Ajatus on, että samoja tyynyjä voi kesäisin käyttää terassilla tai ulkona istuskeluun.

Katsotaan miltä valmis oranssi huone sitten syksyllä tulee näyttämään! :)Kommentit

  1. Ihanan värikästä, oranssi ja vihreä on ihan mun lemppareita. :) Siskon muksu tykkää kans tehdä legoja, heillä on iso pöytä jonka ääressä rakentaa ja valmiit on sitten hyllyillä pöydän yllä.

    VastaaPoista
  2. Lastenhuoneita on kiva sisustaa... :) Meillä on pikkupojilla keltainen seinä. koululaispojalla tumman sininen. Tytölle jäi valkoiset seinät ja ne sopii nyt hiukan vaalanpunaisten juttujen kanssa... mutta myöhemmin voi tyyliä muuuttua niin hyvä jos seinät pysyy neutraaleina. Tosin äkkiähän ne sitten maalaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti