Taloesittely: sauna

Näin kolme viikkoa muutosta olisi ehkä aika aloittaa valmiin talon esittely. Ajattelin aloittaa yhdestä lempipaikastani ja ehkä siitä vaikeimmasta kuvattavasta. Tosin kuvauskunnossa se on helpoiten, kun turhaa tavaraa ei juuri saunaan yleensä kerry :)

Saunamme on pieni, mutta tunnelmallinen. Ja juuri sopiva meille, jotka saunovat usein, mutta yleensä vain kaksin tai oman perheen kesken. Teknisesti saunan suunnittelun (kiukaan, valaistuksen jne.) päätti mieheni, seinä- ja laudemateriaaleihin sain minäkin oman visioni heittää.

Kaikki materiaalit hankittiin Ylöjärven Puutoimesta, josta löytyy varsin kattavat valikoimat, mallisaunat yms. Seinille valikoitui 70 mm leveä tervaleppäpaneeli sts profiililla. Kattoon ja takaseinään laitettiin samaa tervaleppää sormipaneelina. Lauteet ovat lämpöhaapaa, ylälaude 140 mm leveä ja alalaude 90 mm leveästä. Kaikki pinnat käsiteltiin parafiiniöljyllä.

Lauteiden alle seinään tuli DLS MB5i kaiuttimet, jotka on tarkoitettu vene-, sauna- tai terassikäyttöön (kiitos entisen naapurin vinkin). Kaiutinkaapelit vedettiin seinien sisään kulkemaan olohuoneesta ja musan voi soittimesta laittaa ennen saunaan lähtöä.

Kiuas on Helo Rocher, josta mies oli jo kauan haaveillut. Se hankittiin Nokian Kodin Terrasta. Kiukaan valokaulus ja valaistu vesikiulu tilattiin Cariitilta. Kiuasta valaisee 6 kuituvaloa ja kiulua yksi. Muuta valaistusta ei saunaan laitettu, sillä haluttiin pitää hämyisä tunnelma ja saunan lasioven kautta tulee valoa myös kylppärin puolelta.

Ja sitten niitä kuvia:Kommentit

  1. Onpa hieno! Tosi kiva tuo sormipaneeli takaseinässä, ja parafiiniöljy. 😊 Muiden tilojen esittelyä innolla odottelen. 😉

    VastaaPoista
  2. Pleasant read through. Composing talent. Beloved the story.     saunajournal.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti